CADEAU  TIP !  Roofvogel workshop: Falconry Experience Day

Home Contact Stage Voor de meest leuke informatie surf naar Roofvogel Workshop

       

Ben je op zoek naar een stageplaats dierverzorging in de valkerij? Leer tijdens je stage een eeuwenoud ambacht.

 

Als je op zoek bent naar een stageplaats dan ben je bij ons aan het goede adres.

Wij staan geregistreerd bij Aequor (212128) als erkend opleidingsbedrijf.

Neem contact op voor meer informatie!

 

Foto: Roel van der Aa - snijden tuigage    Foto: Roel van der Aa - valkerij tuigage


Stage Galerij

 

Tulps Meisje     Bloody Brone

Hanneke Bronť (Helicon Boxtel) is 16 september 2004 begonnen aan haar stage periode. Van fretten weet ze alles, inmiddels ook van roofvogels en de valkerij. In april liep haar stage ten einde. Wij en de vogels (vooral haar favoriet Ivo) zullen de altijd vrolijke Hanneke missen. 

In de winter 2005/2006 is Hanneke aan haar tweede roofvogel stage begonnen. Deze winter helpt zij de Birds@Work valkeniers met het verzorgen en trainen van de roofvogel op Safari Beekse Bergen.

Door haar groot verlangen naar bananen en Ivo volgt Hanneke haar derde stage in het voorjaar.


Paula Ossebaar (Clusius College, Alkmaar) kwam voor de bananenbomen maar die groeien in de winter niet. Na 5 weken stage in het vroege voorjaar gaat ze weg met de tulpen in bloei. Als voetbalfan heeft ze de Woestijnhavik gevlogen op het heilige gras van Roda JC.


    

                                                                                  

Dit zeer vroege, februari 2006, voorjaar is Susanne Meijer (Helicon Boxtel) begonnen aan haar blokstage. Gewend aan reptielen verzorgen valt de kou buiten niet mee. Ze zal zich met name richten op het afdragen en trainen van Harris Hawks en het werk van beroepsvalkeniers


      

    

Peggy Cremers & Juliet CŲrvers (AOC Horst) zijn in november 2006 gestart aan hun blokstage van 10 weken. Inrichting van de transportbus en het maken van sprengels was hun specialiteit. Inmiddels zijn we een ervaring rijker en 5 kg pindakaas armer.


      

     

Kelly Grosveld (AOC Horst) begon haar blokstage van 10 weken in de warmste week van augustus 2005. Na haar eerste 2 dagen hielp ze al mee met een Valkerij Proeverij bij Marina Oolderhuuske in Roermond.


     

     

Renť Markvoort en DaniŽl Pos (AOC de Groene Welle) begonnen op 20 juni 2005 aan hun 4 weken stage. In de warmste periode van het jaar zorgden zij voor een zieke fret, bouwden een composthoop en een waterbak. Natuurlijk stond de verzorging van de roofvogels voorop.

 


Op dinsdag 6 juli 2004 eindigde Martijn vd Ende (AOC Terra, Emmen) zijn blokstage van 7 weken. Wij zullen hem node missen; hij is een fijne leerling en kan hard werken. Gelukkig blijft Martijn ons assisteren tijdens de Falconry Experience Days.


Lode Lagrange (Vrij Agro- en Biotechnisch instituut Roeselare, BelgiŽ) heeft even (wk 12-2005) aan de valkerij mogen ruiken. Hoewel zijn stage erg kort was heeft hij toch de intense emotie ervaren van het vliegen.  


Miriam Schuijling is de veteraan onder de stagiaires. Gestart in 2004 en nog steeds bij ons begeleidt zij de nieuwkomers. Als vrijwilliger was zij niet alleen getuige maar ondersteunde ook de vele hoogtepunten van Birds@Work.


Wendy Jacobs (AOC Heerlen) startte haar stage in de lente 2005, een drukke periode voor beroepsvalkeniers. Naast de dagelijkse verzorging van de dieren zal zij ook de roofvogeladministratie bijhouden en vlees bereiden voor de vogels.


In de herfst van 2004 volgde Diana ten Klooster de cursus valkenieren. Inmiddels met goed gevolg afgerond blijft Diana bij ons stage lopen. Haar volgende hoogtepunt zal het jachtexamen zijn.


Erwin Mulder (AOC Terra Emmen) heeft vanaf 25 oktober 2004 zijn blokstage van 2 weken bij ons gevolgd. Zijn kerkuil heeft kennis gemaakt met de andere vogels en heeft het goed naar zijn zin gehad We hebben er elke dag mee gevlogen, een perfect appel.


Compliment van de dierenarts aan onze stagiaires

Jaarlijkse ondergaan onze roofvogels een gezondheidsonderzoek.
Het compliment van dierenarts/roofvogelspecialist Dr. P. Coutteel (dierenartsenpraktijk Trigenio te Nijlen, BelgiŽ) op 4 maart 2005 willen we graag opdragen aan onze stagiaires:"jullie zijn goed bezig".
Dankzij de goede verzorging van Martijn, Miriam, Hanneke en Erwin in 2004 zijn de roofvogels vrij van interne en externe parasieten, zonder bumblefoot, mooi in de veren en hebben ze een gezonde uitstraling.

 

 

 

 

Terug naar boven...
Terug naar boven...